Nasveti za montažo led traku

Nasveti za montažo led traku

Predstavljamo vam nekaj osnovnih nasvetov za montažo led traku.

Preden začnemo z nameščanjem led traku na željeno mesto, ga moramo pustiti mirovati na sobni temperaturi. Nato ga odvijemo na ravni površini in ga prižgemo, tako ga pustimo nekaj časa da se prepričamo ali trak brezhibno deluje. Shemo za priklop na napjalnik lahko najdete na embalaži napajalnika. 

Sedaj imamo trak pripravljen za montažo na željeno mesto, vendar najprej moramo določiti pravilno dolžino. Led trak odrežemo natančno in z ostrim predmetom na mestu kjer je to označeno. Trakovi z 30 led diodami se režejo na 10cm, 60 led diodami na vsakih 5 cm, trakovi z 120 led diodami pa na 2,5cm. Pri trakovih tipa IP65(vodoodpornih) moramo paziti, da odstranimo silikonski premaz z kontaktov, kar najlažje storimo z ostrim predmetom, vendar pazimo da ne poškodujemo kontaktov. 

Zdaj imamo vse pripravljeno da led trak namestimo no njegovo mesto, to storimo tako, da ga položimo v led profil, ali ga z samolepilnim trakom nalepimo na površino. Ker je trak ploščate oblika z njim ne moremo oblikovati zavojev, v tem primeru moramo trak prerezati in vstaviti namenski kotni povezovalni element.  

Nasveti:

  • Pred montažo trak vedno preizkusite in s tem preverite barvo svetlobe, ter delovanje traku
  • Pred namestitvijo led traku na površino, le to dobro očistite, saj se lahko v nasprotnem primeru trak s časoma dstopi.
  • V primeru da predvidevate da bo led trak gorel več kot 9ur skupaj vam priporočamo da za notranje prostore ne izbirate led traku tipa IP65, ki ima silikonsko prevleko, saj se ta bolj segreva od led traku tipa IP20. 
  • Odsvetujemo vam vezavo led traku daljšo od 5m na enem napajalniku, to lahko poškuduje led trak. V primeru daljše razdalje priporočamo, da vsake nove 5m traku priklopite na naslednji napajalnik
Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

Na vrh

X